Składniki na bezy:
- 2 białka jaja
- 125 g cukru pudru
- czekolada do dekoracji
Białka ubić na sztywno, dodając pod koniec stopniowo cukier. Malutkie bezy wyciskać przy pomocy rękawa cukierniczego. Piec w 130ºC do czasu, aż będą miały twardą skorupkę. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i dowolnie dekorować bezy.
Składniki na gałki oczne:
Składniki na gałki oczne:
- marcepan
- barwniki spożywcze
Składniki na 10 sztuk cake pops:
- 200 g ciasta, pokruszonego (u mnie muffiny czekoladowe i biszkopt migdałowy)
- 60 g sera mascarpone
- 40 g nutelli
- tabliczka czekolady
- łyżka oleju
Mascarpone wymieszać z nutellą i pokruszonym ciastem. uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 15 minut w zamrażarce.
Ciasto podzielić na 10 równych części, z każdej uformować kulę, ułożyć je na papierze do pieczenia i ponownie schłodzić przez 15 minut w zamrażarce.
Czekoladę roztopić z 1 łyżką oleju w kąpieli wodnej. Patyczek zanurzyć w czekoladzie i włożyć w kulkę. Ułożyć cake pops na papierze patyczkami do góry i schłodzić przez około 15 minut. Następnie obtaczać w roztopionej czekoladzie, czekając aż nadmiar spłynie. Gotowe ciastka wbić w styropian lib poukładać patyczkami do góry.
Smacznego!
Ciasto podzielić na 10 równych części, z każdej uformować kulę, ułożyć je na papierze do pieczenia i ponownie schłodzić przez 15 minut w zamrażarce.
Czekoladę roztopić z 1 łyżką oleju w kąpieli wodnej. Patyczek zanurzyć w czekoladzie i włożyć w kulkę. Ułożyć cake pops na papierze patyczkami do góry i schłodzić przez około 15 minut. Następnie obtaczać w roztopionej czekoladzie, czekając aż nadmiar spłynie. Gotowe ciastka wbić w styropian lib poukładać patyczkami do góry.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz