czwartek, 14 lutego 2013

Bento nr 34 na Walentynki


Dzisiejsze bento wymagało trochę więcej pracy niż zwykle, ale czego nie robi się dla Ukochanego :-)

Składa się z "maki sushi" z owocami zamiast klasycznych składników i wodą z kwiatów pomarańczy zamiast zaprawy octowej (pomysł z lutowego numeru magazynu Kuchnia).

W części bardziej słodkiej znalazły się bezy przekładane lemon curd i nutellą, banany w czekoladzie z praliną orzechową oraz mandarynki w czekoladzie.



Smacznego!

3 komentarze:

  1. cudne te bezy, uwielbiam lemon curd.
    sushi pracochłonne i piękne, podziwiam
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. jakie bogate i pracochłonne bento!
    ja zamiast zaprawy octowej wykorzystałam mleko kokosowe - polecam:)

    OdpowiedzUsuń